IN HET NIEUWS


Marieke Dubbelman geniet van de kersen Marieke Dubbelman geniet van de kersen © Erik van 't Woud

 

Al kersenetend relaxen

 

In het geval van een wispelturige zomer als deze, is het belangrijk om een setje uitstapjes achter de hand te hebben, die je à la minute kunt uitvoeren. Korte tripjes die je kunt ondernemen als de buienradar eindelijk weer eens de stad waar je woont laat zien én belooft dat dat gedurende minimaal een uur ook zo zal blijven.

 

 

 

Vandaag gaan we kersen eten bij van Oosterom op de Thematerweg richting Haarzuilens, een van mijn favoriete zomerklassiekers. De boomgaard bevindt zich vlakbij het landgoed. Dit hele gebied kan zich qua leuke stadsmensen-uitlaat-plaats inmiddels ruimschoots meten met Rhijnauwen, helemaal aan de andere kant van de stad. Als je veel hoge oude bomen als vereiste voor een mensen-uitloop-gebied buiten beschouwing laat. Maar dat is hier slechts een kwestie van tijd.

Je kunt er naar het kasteel en het bijbehorende popperige brinkdorpje Haarzuilens, waar alle huisjes superzoete rood-witte luikjes hebben. Ik moet me er altijd inhouden om niet een hap uit zo'n huisje te nemen.

Rondom ontwikkelt Natuurmonumenten er momenteel een prachtig natuurgebied met als topattractie het waterspeelpad (onze favorieten; het wiebelvlot en het fierljeppen) het Natte Laand en de hoeve Wielrevelt, waar een moestuin, een potstal voor koeien en varkens en een gasterij bij horen. Ik ben voornemens daar binnenkort een cursus te volgen zelf kwark en roomboter maken. Omdat het me superleuk lijkt en omdat het goede conversatiematerie is voor een feestje. Zeker als je het, zoals ik, leuk vind om 'ruimdenkende' mensen te choqueren met hele normale dingen.

Beleefboerderij
En dan is er ook nog Geertjes Hoeve, een beleefboerderij waar geiten een hoofdrol spelen in de vorm van ijs, kaas, aaien en nog veel meer. Maar goed, vandaag gingen we dus kersen eten in dit bruisende gebied.

De kersenboomgaard van Van Oosterom voldoet aan alle belangrijke eisen die je mag stellen aan een dergelijke plek. Ze hebben een bord aan de weg waarop met grote rode letters KERSEN staat. Je zit er op een witte plastic wiebeltuinstoel. Elk jaar hangt er één kind, vaak bij een aanloop tot het pitspugen, op twee stoelpoten te ver naar achteren en valt om. Je zit er onder de kersenbomen. De kersen, de familie Van Oosterom teelt maar liefst 38 verschillende soorten op diverse locaties, zijn er elk jaar heerlijk. Je krijgt de kersen in een ouderwetse papieren zak en je mag ze zelf in een hele schattige vergiet wassen.

Maar er is meer. Kinderen kunnen zich vermaken op tal van fietsjes en karren. Er zijn schommels en dit jaar is er ook een enorme springbult bij gekomen. Voor de avond is er een kampvuurplaats. En nu het allerbeste nieuws: je kunt er van 09.00 tot 22.00 uur kersenetend relaxen en dat is wat mensen in een wispelturige zomer nodig hebben. Dat je 's avonds na het eten, als de zon dan eindelijk schijnt, jezelf nog even kunt afvullen met een pond kersen op een van de mooiste plekjes rondom de stad. Wel opschieten want eind augustus sluit de boomgaard.

 

 

 

 

 


The Small Draw; Kom spelenderwijs tekenen in Kersenboomgaard “De Themaat” in Haarzuilens!

 

 

 

In samenwerking met Cecile Reijnders gaan we spelenderwijs tekenen in de Kersengaard. Tekenen is voor jong en oud. Wie durft?

 

 

 

Zondag 7 augustus van 12.00-16.00 uur.

 


Rondje Kersenboomgaard "De Themaat"

 

In samenwerking met Struinen en Vorsen nu ook een wandelroute ontwikkeld! In een uurtje kan je weer neerstrijken in onze boomgaard, dus ook voor de jonge gezinnen of een romantische avondwandeling.


 

 


Voor het 5e jaar op rij alweer!
Oosterom Kersen organiseert “Kunst & creatief tussen de kersen”.

 


Kunstenaars uit de omgeving van Haarzuilens met leuke stands; sierraden, betonnen interieurproducten, de mooiste keramiek, schilderijen, etsen en linoleumsnedes, knuffels met een extraatje, wolproducten, glasblazen met Stichting Hartekind en meer....

 


Waar: Kersenboomgaard “de Themaat” in Haarzuilens

 

Wanneer: Zondag 3 juli 2016

 

Hoe laat: 11.00 -17.00 uur

 

 

 

Ook zijn er workshops, zoals armbreien, zelf een schilderij maken en eigen etsen maken. Het is een leuke kennismaking met de eeuwenoude techniek van het etsen zoals Rembrandt dat ook al deed” Aldus Marco de Vente.

 


Kom langs en bewonder!

 

 

 

 


Landgoeddag Haarzuilens

 

Vandaag zijn we ook te vinden op de landgoeddag van Natuurmonumenten.


Kersentijd begint!!!

Bij "de Ooievaar" in Harmelen starten we op 31 mei met de verkoop van kersen.

 

"De Knapschinkel" in Bunnik en "de Themaat" in Haarzuilens gaan aanstaande vrijdag 2 juni open! 

 

Vanaf aanstaande vrijdag zijn we ook weer iedere woensdag en vrijdag te vinden op het winkelcentrum Vathorst in Amersfoort.

 

En natuurlijk voor het 13e jaar, elke zaterdag op onze vertrouwde plek op de Streekmarkt in Woerden!

 

Wees welkom en proef het verschil!!!


Airtrampoline

 

Vandaag is er een heuse airtrampoline aangelegd door Ramegon bij kersenboomgaard de Themaat.


*Kasteel, kersen en koeienroute*

 

In samenwerking met 'Struinen en Vorsen' is er een nieuwe fietsroute uitgezet.

Een leuke route door de mooie natuur, langs verschillende dorpen mèt de verhalen van de omgeving erbij!!!

Veel plezier!


Spreeuwen verjagen met vuvuzela

 

Door de nieuwsredactie · geplaatst: vrijdag 9 juli 2010, 05:36 uur | update: 06:09 uur

 

 

HAARZUILENS - In een kersenboomgaard in Haarzuilens worden vuvuzela's gebruikt om vogels te verjagen.


De vogels proberen de kersen op te eten, maar de Afrikaanse toeter blijkt een uitstekend wapen te zijn om de vogels te laten schrikken.


Veel mensen worden knotsgek van het getoeter tijdens het WK, maar Dennis van Rooijen kwam er achter dat de vuvuzela ontzettend nuttig kan zijn voor zijn vakantiebaantje.


Dertien uur per dag worden vogels op afstand gehouden met de WK-toeters en zijn de vuvuzelajagers druk in de weer om de kersen te beschermen.Woerdense courant 14-07-1994
Woerdense courant 14-07-1994