IN HET NIEUWS


De Brug 31-5-1989


De Brug 27-6-1990


De Brug 3-7-1991


De Brug 15-01-1992


Woerdense courant 14-07-1994
Woerdense courant 14-07-1994


Spreeuwen verjagen met vuvuzela

 

Door de nieuwsredactie · geplaatst: vrijdag 9 juli 2010, 05:36 uur | update: 06:09 uur

 

 

HAARZUILENS - In een kersenboomgaard in Haarzuilens worden vuvuzela's gebruikt om vogels te verjagen.


De vogels proberen de kersen op te eten, maar de Afrikaanse toeter blijkt een uitstekend wapen te zijn om de vogels te laten schrikken.


Veel mensen worden knotsgek van het getoeter tijdens het WK, maar Dennis van Rooijen kwam er achter dat de vuvuzela ontzettend nuttig kan zijn voor zijn vakantiebaantje.


Dertien uur per dag worden vogels op afstand gehouden met de WK-toeters en zijn de vuvuzelajagers druk in de weer om de kersen te beschermen.Airtrampoline

 

Vandaag is er een heuse airtrampoline aangelegd door Ramegon bij kersenboomgaard de Themaat.


 REGIO LEIDSCHE RIJN 

Blog: Instant vakantiegevoel bij kersenboomgaard de Themaat

 

 

 21 JULI 2016 19:15  REDACTIE   4 REACTIES

 

 

Voor de meeste mensen is de zomervakantie net of bijna begonnen, voor ons zat hij er alweer bijna op. Onze laatste vakantiedag was een echte Hollandse zomerse dag. Tijdens een recent fietstochtje had onze Mini onderweg een trampoline gezien en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. De trampoline bleek te horen bij de Kersenboomgaard de Themaat.

 

Door de polder fietsen we vanuit onze Vinex richting de kersenboomgaard. Elke keer weer vind ik het gaaf dat je zo snel weer ‘buiten’ bent. Het vakantiegevoel was gelijk weer terug! Zon, mooie omgeving en met elkaar op stap.

Aangekomen bij de kersenboomgaard probeerde de Mini gelijk de, in haar ogen, veilige glijbaan uit.

De trampoline durfde ze alleen te trotseren met haar vader en alleen als er geen andere kinderen op waren. Van de eigenaresse begreep ik dat de ‘air’ trampoline zo stevig is, dat volwassenen er ook met gemak op kunnen. Dus mocht je zelf een grote Mini zijn, kun je je ook uitleven! Wij namen ondertussen wat te drinken met daarbij natuurlijk kersen en ook heerlijke frambozen.

Je zit er heerlijk relaxed in de boomgaard, terwijl de Mini’s kunnen spelen.

Ondertussen zagen we jonge gezinnen aankomen die daar gezellig met elkaar hadden afgesproken. De kinderen spelend op een kleed, de ouders tijd voor elkaar aan de picknicktafels. Super relaxed. We wandelden ook nog even door de kersenboomgaard.

Heb je zin om er even tussenuit te gaan en dat vakantiegevoel weer of alvast even te voelen? Ga dan vooral een keertje naar deze kersenboomgaard. Tijdens de kersentijd (eind mei t/m augustus) alle dagen geopend van 09.00 – 22.00 uur. Wist je dat je ook een picknick in de boomgaard kunt boeken?

 

 


Voor het 5e jaar op rij alweer!
Oosterom Kersen organiseert “Kunst & creatief tussen de kersen”.

 


Kunstenaars uit de omgeving van Haarzuilens met leuke stands; sierraden, betonnen interieurproducten, de mooiste keramiek, schilderijen, etsen en linoleumsnedes, knuffels met een extraatje, wolproducten, glasblazen met Stichting Hartekind en meer....

 


Waar: Kersenboomgaard “de Themaat” in Haarzuilens

 

Wanneer: Zondag 3 juli 2016

 

Hoe laat: 11.00 -17.00 uur

 

 

 

Ook zijn er workshops, zoals armbreien, zelf een schilderij maken en eigen etsen maken. Het is een leuke kennismaking met de eeuwenoude techniek van het etsen zoals Rembrandt dat ook al deed” Aldus Marco de Vente.

 


Kom langs en bewonder!

 

 

 

 


Kasteel-, kersen-, koeienroute

 

In samenwerking met "Struinen & vorsen", is er een mooie fietsroute ontwikkeld. Je kan hem ook starten vanaf onze boomgaard. 

 

https://www.struinenenvorsen.nl/routes/kasteel-kersen-en-koeienroute/


Marieke Dubbelman geniet van de kersen Marieke Dubbelman geniet van de kersen © Erik van 't Woud

 

Al kersenetend relaxen

 

In het geval van een wispelturige zomer als deze, is het belangrijk om een setje uitstapjes achter de hand te hebben, die je à la minute kunt uitvoeren. Korte tripjes die je kunt ondernemen als de buienradar eindelijk weer eens de stad waar je woont laat zien én belooft dat dat gedurende minimaal een uur ook zo zal blijven.

 

 

 

Vandaag gaan we kersen eten bij van Oosterom op de Thematerweg richting Haarzuilens, een van mijn favoriete zomerklassiekers. De boomgaard bevindt zich vlakbij het landgoed. Dit hele gebied kan zich qua leuke stadsmensen-uitlaat-plaats inmiddels ruimschoots meten met Rhijnauwen, helemaal aan de andere kant van de stad. Als je veel hoge oude bomen als vereiste voor een mensen-uitloop-gebied buiten beschouwing laat. Maar dat is hier slechts een kwestie van tijd.

Je kunt er naar het kasteel en het bijbehorende popperige brinkdorpje Haarzuilens, waar alle huisjes superzoete rood-witte luikjes hebben. Ik moet me er altijd inhouden om niet een hap uit zo'n huisje te nemen.

Rondom ontwikkelt Natuurmonumenten er momenteel een prachtig natuurgebied met als topattractie het waterspeelpad (onze favorieten; het wiebelvlot en het fierljeppen) het Natte Laand en de hoeve Wielrevelt, waar een moestuin, een potstal voor koeien en varkens en een gasterij bij horen. Ik ben voornemens daar binnenkort een cursus te volgen zelf kwark en roomboter maken. Omdat het me superleuk lijkt en omdat het goede conversatiematerie is voor een feestje. Zeker als je het, zoals ik, leuk vind om 'ruimdenkende' mensen te choqueren met hele normale dingen.

Beleefboerderij
En dan is er ook nog Geertjes Hoeve, een beleefboerderij waar geiten een hoofdrol spelen in de vorm van ijs, kaas, aaien en nog veel meer. Maar goed, vandaag gingen we dus kersen eten in dit bruisende gebied.

De kersenboomgaard van Van Oosterom voldoet aan alle belangrijke eisen die je mag stellen aan een dergelijke plek. Ze hebben een bord aan de weg waarop met grote rode letters KERSEN staat. Je zit er op een witte plastic wiebeltuinstoel. Elk jaar hangt er één kind, vaak bij een aanloop tot het pitspugen, op twee stoelpoten te ver naar achteren en valt om. Je zit er onder de kersenbomen. De kersen, de familie Van Oosterom teelt maar liefst 38 verschillende soorten op diverse locaties, zijn er elk jaar heerlijk. Je krijgt de kersen in een ouderwetse papieren zak en je mag ze zelf in een hele schattige vergiet wassen.

Maar er is meer. Kinderen kunnen zich vermaken op tal van fietsjes en karren. Er zijn schommels en dit jaar is er ook een enorme springbult bij gekomen. Voor de avond is er een kampvuurplaats. En nu het allerbeste nieuws: je kunt er van 09.00 tot 22.00 uur kersenetend relaxen en dat is wat mensen in een wispelturige zomer nodig hebben. Dat je 's avonds na het eten, als de zon dan eindelijk schijnt, jezelf nog even kunt afvullen met een pond kersen op een van de mooiste plekjes rondom de stad. Wel opschieten want eind augustus sluit de boomgaard.

 

 

 

 

 
Geslaagd 'Kersconcert' 2017

 

Dit jaar een andere formule voor het zomerconcert van Existe: wel 'on air' zoals het jaar ervoor (Jardin du Existe in de Botanische Tuinen, 2016), maar dit keer zonder regen, met zon en héél veel kersen.

In de kersenboomgaard "De Themaat" in Haarzuilens zong Existe op zondagmiddag 2 juli 2017 voor het publiek dat al wandelend, fietsend of een bak-kersen-halend even kwam luisteren. En natuurlijk voor de vaste fans.


Op zondag 10 juni organiseert Natuurmonumenten tussen 11:00 en 16:00 uur weer de jaarlijkse landgoeddag in Haarzuilens.

Op stap met de boswachter, waterbanen bouwen, slootje springen, dieren aaien of gewoon relaxen in het gras met lekker eten en gezellige muziek. Het is puur genieten op de landgoeddag in Haarzuilens!

De landgoeddag op Hoeve Wielrevelt is een feestdag in de natuur voor het hele gezin. Kinderen kunnen het blote-voeten-pad verkennen, waterbeestjes zoeken, racen in de kruiwagen, popcorn poppen, zaadbommetjes maken of meebouwen aan het bijenhotel XXL. Voor de kleintjes is er een mobiele kinderboerderij en bij mooi weer blazen we de opblaasbadjes op. Natuurlijk ontbreekt het koeienspringkussen niet.

Meet & Greet met de boswachter
Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven op landgoed Haarzuilens? Hoe dat ene plantje heet of van welk dier dat schedeltje is wat je laatst gevonden hebt? Kom langs en stel al je natuurvragen aan de boswachter!

Onze overburen van de Geertjeshoeve doen ook gezellig mee op deze landgoeddag. Met je stempelkaart mag je daar de geitjes gaan voeren of een flesje geven. Ook de buren van ‘De Haarse Gaard’ zijn aanwezig met de beroemde appelpers en verkopen allerlei lekkernijen. En natuurlijk ontbreken de overheerlijke kersen van kersenboomgaard ‘De Themaat’ niet op deze landgoeddag.

Landgoedmarkt
Op het erf van Hoeve Wielrevelt is een gezellige landgoedmarkt met sfeervolle, creatieve en ambachtelijke producten van ondernemers uit de regio Utrecht. Neem wel contant geld mee!

Entree
Met een stempelkaart krijgen kinderen toegang tot alle activiteiten. Volwassenen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage zouden we wel erg op prijs stellen.

Locatie & parkeren
De landgoeddag wordt gehouden op het erf en picknickveld van Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Ook op het erf van de Geertjeshoeve zullen extra activiteiten zijn. We vragen iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjeshoeve.


 

 

 

 

Zon schijnt goed, dus de kersen zijn zoet

 

 

MONTFOORT - Bij de fruitstal van Arie en Els Oosterom van kersenboomgaard 'De Drie Zusters' aan de Heeswijk 38 in Montfoort is het een komen en gaan. Mensen kopen er hun zomerfruit. Aardbeien, frambozen, pruimen en vooral veel kersen.


Het zijn Vera van Straten (l) en Vera Smid die de klanten op een charmante manier van dienst zijn. Kilo's kersen gaan er van de hand. Vera Smid zegt dat het een heel goed kersenjaar is. De kers is door de vele uren zon ook zoeter van smaak. De verschillende kersenrassen volgen elkaar in een snel tempo op, zodat verwacht wordt tot eind augustus te kunnen leveren.

Bron: zenderstreeknieuws